USA vs Bromölla

Står sjävklart helt o hållet på min goda vän pattens sida!
Bromölla är ett sorligt place som skulle kunna va så himla fint ,om det inte kommit högst på listan över mest kriminella i sverige. Synd bara att det inte är hollywood eller USAkriminella, nej det är riktiga jävla amatörer.. wannabes är vad de är. som inte ens lyckas tjuvkoppla en stekafan.. en fård! Hahahaha. jag kan inget annat än skratta dem rätt upp i ansiktet o le hånfullt när jag stolt lämnar över bevismaterialet til bromöllapolisen(som för övrigt också skulle se lite mer C.S.I)
Förstöra bevismaterialet på det viset. inga proffsiga plasthandskar elelr kluriga frågor. bara såå. that's it!
Får väl se om den redan sönderfingrade mejseln kan vara till någon större nytta. de har väl ett par "kända" i registert.
o då snackar vi inte om HivSiv o Colamannen.

Haha. på tisdag lämnar jag mitt sista fotspår, iaf för några månader.
Resefeber blandat med ångest o besvikelse inför sista helgen som bara växte o växte för att sedan spricka!
jag vet mitt mål. som alltid! jag kommer lyckas, om jag känner mig själv rätt, o det gör jag=)
dem som förstår läser mellan raderna. dem som läser mellan raderna förstår!

Ha en trevlig torsdags kväll.
Jag kan härmed utlova en gemensam presentation utav mig o min bästa vän i nästa inlägg.
/Lisa S♣

Bromölla luktar illa. De luktar tjuv!

Hur kan NÅGON tro att de ska snooooooo Deken-Steken från oss??? Naaeee, jag har bara en sak o säg om det: Jävla idiot/er! Usch o tvi ska spotta på er. Bryta sig in o försöka tjuvkoppla våran bil. Skaffa egna saker era jävla fattiglappar. Men det är ju bara i KnarkBromölla detta händer. Jag hatar Bromölla o alla äckel som bor här, som inte kan göra skillnad på ditt o mitt...Förstöra på det viset. Min dag har varit helt förstörd, ringa polis o lämna bevismaterial o grejer. Men visst lite action på jobbet fan.

Ledighetspatrullen har uträttat stora saker idag. Så snart kan jag luta mig tillbaka o vänta på att livet ska söka upp mig istället för att jag ska behöva leta reda på livet hela tiden. Haha...Nej nu måste jag vila bort min förkylning lite. Mitt huvud spricker av allt skit det bär med sig. Måste lätta på trycket....snaaaaart!

De säger att man aldrig ska hålla inne på saker o ting. Men vi får se.  Vill bara skrika. Skrika på den som gjorde så här mot stekaFAn. Skrika på Bromölla, skrika på alla som e dumma o elaka. Skrika på dem som inte fattar, på dem som inte vet något, skrika på dem som tror dem vet o fattar allt! Men jag gör ju inte det för jag e så snäll o egentligen världens lyckligaste människa på ALLA sätt o vis.

Snart slipper jag ju Bromölla. Snart ska jag till Sydafrika o snart imorron kommer min pappa hem:) O på lördag ska jag o Lisa slå klackarna i taket på världens bästa fest. Skumpan är på kylning.

♥ - Patricia


Sjuuuuk(t)

Än en gång står det klart att spriten är djävulens påfynd...Det fick jag verkligen bevisat på fredagens Altona. Tyvärr mina vänner så blir det inte ens en kort resumè av kvällens bravader eftersom jag inte riktigt kan stå för mina handlingar och min enroma karatefylla haha...men ni som var där kan ju skatta er lyckliga. Att se detta spektakel...LIVE naaeeee usch...Den fylleångesten jag vaknade upp med dagen efter går inte att återge. Den måste upplevas! Men sen har jag ju aldrig varit riktigt frisk heller. Förlåt till er alla...som på något sätt stod i min väg denna kväll:) Det var inte meningen...jag är ju egentligen ganska snäll och ordentlig...?! Jag blir så sjukt ostolt över mig själv när sånna här grejer inträffar.

Nog om det. Karman slog tillbaka med dubbel kraft när jag nu ligger nerbäddad i sängen med feber, halsont, täppt näsa och huvudvärk. Ja de kan du ha, tänker ni. Ja faktiskt så är jag värd en riktig rejäl förkylning efter en natt under bar himmel. Men jag vill döda just nu...för ett nässpray. Jag MÅSTE ha ett nässpray. Jag blir tokig.

Nej nu orkar jag inte mer! Jag har absolut inte tid me o va sjuk den här veckan, ingen lust heller. Det är så typiskt. Men det är bara att bita i det sura äpplet. Men kan inte låta bli att tycka lite synd om mig själv i denna stund.

Imorgon kommer Lisa hem igen! Så bra, jag längtar!

ha de ha de

♥ - patricia

graciöst o smaklöst

då var vistelsen i holmsbu över. Det är med blandade känslor jag kommer lämna detta vackra ställe.
been there, done that!
sista kvällen ska tillbringas på holmsbu bad tillsammans med kvällens bröllopsgäster o mina favvotjejer.
Carro(som lös med sin frånvaro på gårdagens slag) o Nichie(som förgyllde den med sitt dryga jag)..

Två helt skilda kvällar på helt skilda platser hände två helt skilda, ska jag kalla det, incidenter!?
någon gång ungefär vid halv fyra tiden slutade den ena kvällen, säkert ganska plötsligt på en kall o grön gräsmatta i sydsverige, efter att inte fått respons på linje som gick till hennes bästa vän..
den andra kvällen slutade något senare, efter att ha missat samtalet från sin hjälplösa vän, med ruset som snart hade hunnit ikapp o en upprymdhet blandat med frustation som hängde över, för att vakna, några sömntimmar rikare, varm o trött någonstans i det underskattade grannlandet...
förundrande o mätt kan jag bara återigen konstatera att målen var de samma vägarana dit var olika.
Men vad hände? vad lärde vi oss av detta?
hahahahaa..

det blir en vild diskussion på måndag, det hör väl jag.
Längtar tills jag är på fast mark igen, för att sedan fly veckan senare.
Nästa inlägg, tjejer, nästa! Jag lovar! =)

/Lisa♣

Då var det klart!

Ett snabbt inlägg o lite bilder tänker jag dela med mig av i dagens blogg. Mer än så har jag nog inte tid att lägga på det här de e ju fredag...Men jag o maddimadd har varit i sbg o fixat tishorna. Ja det var lite smått tråkigt och bortgjort att lägga fram texten för den stackars tjejen som skulle trycka men va fan, de e nog inte det värsta de sett i sina tryckdagar...:) Lisa o Carro får ett litet visuellt smakprov här i bloggen. Kan ni gissa vilken som ska ha vilken? Lägger naturligtvis inte upp min tröja, Lagen e ju som sådan. Man hånar aldrig sig själv o får aldrig sig själv att framstå i dålig dager...bär den me stolthet, tjejer:) Varsågoda!

Förövrigt så värker kroppen en del efter vårt sjuka dubbelpass igår....men härligt var det. Och roligt framför allt. En riktig genomkörare. så nu kan man titta lite på flaskan ikväll me gott samvete! För vi ska till Altona o Sandra ska komma hem. Jag längtar efter henne!

Nej nu måste jag köra till Kristianstad. Köpa present för jag ska på 25årsfest imorgon o så måste jag köpa lite andra grejer också.

Hoppas ni får en rolig Fredag!

♥ - Patricia

Ja ok det är inte humor. lite smått töntigt o omoget men vi kommer säkert ha roligt ett tag iaf...åt dessa små tshirtar. man kan se det som en liten grej för sammanhållningen i laget. En sånn grej e ju väldigt viktig! O förresten så tyckte min mamma det var roligt. För hon skrattade men hennes bajsosnuskhumor e ju lägre än glocalnet...:)








MK-Klass och Tshirts

Gårdagen var fullproppad med aktiviteter så jag hann tyvärr inte med o skriva några rader. Hämtade världens bästa o sötaste bebiskusin på skolan o sen gick vi hem o hade massa roligheter för oss. Bl. a hittade vi ett avancerat pajrecept som vi försökte oss på...varför ta de säkra före de osäkra? Hela köket va i ett enda stort kaos o då råkar mormor o morfar störta in med middag till hela familjen. Mormor va inte särskilt imponerad o tyckte mest att den såg äcklig ut...men tror du vi brydde oss eller? Hon behövde inte äta den ändå! Vilket hon senare gjorde...! Och tror du vi va bäst på att göra paj? Ja det var vi!

Sen var det full fart ut på Core-träning! Jävlar i havet va det kändes i min redan ömma´, träningsvärkta kropp. men som vanligt så kändes det skönt efteråt o jag e lagom stolt över mig själv. Så idag kör vi ett dubbelpass för att ladda upp helgen. Bodypump/RPM. Det ska kännas:)

Kan ju säg att den där tröjtryckningsgrejen spårade totalt igår hahaha...ju tröttare vi blev desto roligare o sjukare blev tröjan. O nånstans där mitt i mellan bestämde oss för de definitiva trycken. "Bär den me stolthet" Men hur? Jag kommer väl antagligen att ha exakt lika roligt åt era tröjor som ni kommer ha åt min så varsågoda. Jag bjuder på den! Min nya tröja på hemvägen kommer iaf vara helt VIT och fläckfri. Va så säker! Fantasin är fri som vanligt, likaså luften...

Imorgon ska jag o resepadner till staden o sen blir de nog ett besök på klassiska Al T!

Hej på er!

♥ - Patricia





Kort och gott...

...personal fest och????? Med ett genuint intresse för det svenska språket så har jag här valt att utelämna det sistnämnda med hänsyn till barn, ungdomar, vuxna (föräldrar med all respekt svärföräldrar) far-och morföräldrar och så vidare. Vi varnar ständigt för känsliga tittare. Men ämnet lämnar ingen oberörd. Vilken tur att man befinner sig denna sidan gränsen är det enda jag kan säg i mitt försvar! Att kommentera en näst sista bild med "näst sista bilden" var för mig helt onödigt då jag redan genom en kortfattad beskrivning hittat svaret på ett gottebord som heter duga, förstod att de inte va på de randiga linjerna som spelet avgjordes. Men vad var det då? en sjuk look-alike, minnen som tar mig tillbaka. Jag säger bara "Sunny Beach -04, oförglömligt! Vill tillbaka" O då förstår du direkt vilken känsla jag vill förmedla i o med detta pretentiösa inlägg.

Till min dag. Blir något tokig av att gå hemma. Visst är det bara 2 veckor tills vi åker men med min melankoliska vardag så vet jag inte hur länge jag orkar stå ut. Kvällen har utspelat sig på en sjuk motionscykel, o alla som känner mig vet att jag avskyr och cykla. Det var tufft men definitivt värt allt slit. Nu ligger jag nerbäddad i sängen med termotossor o pyjamas och njuter av att vara trött...i varenda muskel i hela kroppen. Inte illa! Jag är så stolt över mig själv faktiskt. Imorgon väntar ett Core-pass som riktar sig mot mage, rygg o på torsdag så blev ja o Ems lite väl övermodiga så då satt vi upp oss på dubbelpass Cykling/bodypump haha. Men där tar de INTE slut...

Nej nu ska jag nog göra något annat tror jag!

So long!

♥ - Patricia

Personalen i all sin glans

Restaurangfolkets första o enda festsöndag hittills...
Började ganska opepp hemma efter en dags jobb för min del o en dags slapp för nichies del.
Carro hade "oturen" o jobba eller ja iaf va instämplad o delta på festen anyway!

Detta inlägget är förutbestämt att bli kortfattat o precist.
 Av allt att döma o holmsbu att underskatta var det tre svenska jente som ikke gick lottlösa ur detta storting.
varsitt sikte varsitt mål o varsitt byte, så enkelt  var vinsten vår.

Nachspiel var klart o tydligt hemma hos oss, ännu tydligare o klarare blev det när en oxtokig estländare som nyss vaknat på soffan utav  fyra,som  sedan skulle visa sig bli fem igen, fulla pojkar skrikande i dörren. observera att soffan inte är en skön "jag-tar-en-tupplur-påsoffan-soffa" utan en stenhård korg "soffa" som blivit souvenir från badet.
I vilket fall blev fyra pojkar fem när vi väl  upptäckte en sitta kvar inlåst i kofferten.

Det slutade många timmar senare med en styck estländare surare,  "go too heeeell"
En nicólé fullare som för övrigt fick alkoholfria drinkar i baren sista timmen, utan att märka ett skvatt Lika glad för det.
o kort o gott, en carro nöjdare..
o en kille varmare, sedan han upptäckt att vardagsrumsmattan var mycket skönare än vår grusuppfart..
Resten förtäljer ikke historien o även om den gjort det så lämnar vi inga spår..

Lite bilder!!!





snarare första dansen än sista..


Detta var innan sista timmen.. Här verkade det starka i glaset framför ännu!


Jens laddade upp med tre öl. Hennes ögon vet vad dem vill ha!


Bortglömd!


Fullast köör..


Klokt.


Näst sista bilden..


Det var uppenbarligen inte det randiga mönstret som lockade..


/Lisa♣

Bodypump...

Ja, kvällens träningspass är avklarad. Visste inte riktigt vilket ben vi skulle stå på haha för alla i hela kroppen skakade nått så sjukt mycket. Jag kan knappt gå i trapporna här hemma och armarna känns som spagetti. Men guuuud va kul o skönt de va...Imon kör vi ett RPM-pass; intervallbaserad cykelträning. Jag o Ems ska bli i toppform. Träna varje dag denna veckan för jag har kööööpt kort o de måste utnyttjas såklart. Vi kommer bli biffar, ja så pass så man får gå på sidan in genom dörren här hemma:) Kommer jag kunna ta mej upp ur sängen imorgon?

Fina fia har varit här en snabbis ikväll. Hon e så duktig på sitt jobb o jag blir världens stoltaste över henne o det gör ju inte saken bättre att hon inhandlat världens finaste skor-to die for...O en världens snyggaste one of a kind- tröja som jag me vill haaaaaaa.....åhhhhhh vad det kliar i börsen. Men NEJ jag ska inte! Det får vänta.

Jag vill färga håret också. Helst nu. Hur gör man då? Om man sagt att man inte ska men ändå fått för sig att så ska det bli? ja, jag måste färga håret helt enkelt annars kommer jag må jätte dåligt...

Nästan klar med vilka utbildningar som ska sökas till våren. Ett lite förvånande beslut men jag tror det kommer bli skit bra. Annars har jag såklart en plan B och en plan C med för den delen. Allt är uppstyrt i minsta detalj. Eller?

Förresten har jag äntligen tagit steget. Ni når mig numera på [email protected]. Hotmail är inget för mig längre som jag iofs har konstaterat länge men nu har jag gjort slag i saken och dumpat den. Man har ju ett rykte och tänka på haha. Så adda mej gärna på min nya msn-adress. Ett beslut är ett beslut och ett beslut håller man sig till!

Sov så gott!

♥ - Patricia


Hola mis amigos

Du milde. Imon börjar verkligen mitt nya liv. Måndag o jag o olsson har beslutat att köra en riktig träningsvecka/veckor med bodypump, spinning mm. Nu får de va slut med det här osunda livet. Nej nu ska det hårdtränas så man blir lite fit innan resan.

Kvällen har tillbringats i stora staden Kristianstad med mycket mys, mat o film. Lika trevligt som alltid! imorgon ska jag börja söka högskolor på allvar. Många beslut som måste fattas. Min lön har kommit in och jag blev faktiskt positivt överraskad. min paps har även ringt till mig från Indien idag:) Det känns lite småtomt här hemma utan honom. Det blir lixom inte samma familjekänsla av det. Som typ när vi ska äta, då är vi bara 3 o det stämmer ju inte riktigt.

Imorgon måste jag gå till banken o så måste jag styra upp en del saker...ja de blir nog till o ställa klockan. Så himla osunt o vända på dygnet så här. Verkligen!

Har ni tänkt på hur mycket bakterier det måste finnas på ett tangentbord?
Har ni nånsin kännt att ni inte kan byta låt på cd:n i bilen för att ni inte vill svika låten lixom? Ni vill hinna lyssna på en annan låt samtidigt som ni vill lyssna klart på den som spelas men vill ändå inte byta för att de skulle vara ett för stort svek...så känns det ibland.

Vänta så ska jag berätta mitt liv genom musiken...

♥ - Patricia

två kyssar rikare o fyra glas vin fullare...

Det är sjoklade dagen idag... Iaf i Norge... så vi har gett vararandra tillåtelse till att synda extra mycket idag. GOTT!!
Först hade Nichie o jag tråkigt, så vi började o kasta små chokladbitar i varandras munnar..
sen blev erik tävlingssugen. han var dessvärre sämst när anders kom på att han vart bättre. 6 av 8 klarade han. fyyy fan va bra! (lägg därtill att jag är svullen o mät, på choklad, som bara den)

En annan sak som är fyyyyyyy faaan, är ju dekensteken. hahahhaha. klokren men ändå så mycket INTE vi.
bakgrundsbilden är klirrad.

nu ska jag sova för klockan är sex o jag,carro o erik har delat två vinare ikväll så jag är lagom trött, iiigeeeennn!
hinner väl med ett inlägg imorgon innan det blir feeest!
ändring i schemat. jag är leeedig o personalfest står högst på listan.

nepp. nu är det sömn.
/Lisa♣

Repat!

Back together. Vilken återförening för BG3. det gamla rockbandet gjorde stor succè:) replokalen är inte längre så tråkig när man själv kan utnyttja den till bra saker. Nu ska man bara köra in lite låtar, lära sig gitarr och trummor och samtidigt damma av den fantastiska sångrösten. Ska bli riktigt kul...

Världens bästa Lisa har ringt idag! Jag saknar henne så sjukt mycket. En vecka till sen är hon hemma hos mig igen...Och då är det en vecka till vi åker till SydAfrika. Börjar bli lite smånervös. Måste packa o handla, ringa massa samtal, träffa massa nära o kära o ja allt det där.

Lördag? skumpa lr inte skumpa e väl den egentliga frågan? Gav ju aldrig bort den fina flaskan igår...den som spar hon har!

Tänkte lägga upp lite bilder på steka-fan. han e ju ögongodis i allra högsta grad. Kommer pryda skrivbordet perfekt Lis...Vi gillar han. Ska passa på o säg att han e till salu om någon är sugen. De e ju bara lite kosmetiska fel. annars går han som på räls. Men de lutar väl åt en säsong 2 även för han:)

♥ - Patricia






BARA ett instick, tack!

vänta lite här nu, patricia min vän. Ge bort skumpan till mamma?
Vad är det för snack? hoppas det står nytt lagom kallt sprattelvann till nästa måndag bara!!!

Tack för låten, den värmde tycker vi ;)

Förresten, får se om det hinns med ett snabbt o genomtänkt inlägg imorgon.
börjar "redan" fyra imorgon.. o jag är sisådär jäääätte trött nu.
Har precis kommit hem från jobbet o observera då at klockan snart slår halv fem!
Men jag är liksom för trött för att somna o för trött för att göra något annat.. som den gången när vi var på nattinatticup med handbollen. det var det värsta jag varit med om faktiskt. svårare att somna än att hålla sig vaken.
nej, fast jag är kankse inte så trött nu. men då vart jag iaf så trött att jag fick knipa med ögonen för att de skulle stängas, fastän att dem redan var halvstängda. usch heelt oförmögen att föra en normal konversation.

Nu är jag visserligen inte riktigt lika trött, jag är bara så trött att jag insett att restaurangyrket verkligen inte står högst på önskelistan.
Nej, det gör faktiskt en hel påse med lysmelk o en stor kall asti..(det va ingen pik, pv;)....)
sen önskar jag mig lax med rom sås o potatis när jag kommer hem (om i fall att någon snäll liten mammy skulle få för sig att vilja göra det, kankse)

Nattiinatii...
/Lisa♣

Fika o lite sånt...

Idag är det en bra dag! Det är fredag och jag har hunnit med o göra allt man ska göra på en dag. Varit uppe i tid. Tagit en walk me Emsan, gått me vov, fikat me superligan + ems o söta maja o så lilla Tilde såklart, som fick två snyggmössor av sin mamma. Hon blev så cool lilltjejen!

Pratade precis me Angie....Hon e så himla söt. Som jag saknar henne! Men vi planerar något alldeles extra till vintern:) lite gemen i köket me bror, kompis o mams, bara LisFis som saknas dessa tider. Skumpan e på kylning, fundera på att ge bort den till mamma...

ikväll blir de mat o mys!

O så har jag köpt en ny jätte fin tröja! Tänkte tillägna en låt till Carro o Lisa oxo. Supertjejerna!


trevlig helget!
♥ - Patricia


Expectations...

Förväntningar, förväntansfull, förväntan på, förväntan om...Man har alltid en massa förväntningar om allt och alla o alla har i sin tur förväntningar på o om dig...Ja så håller de på. Hur ska man kunna leva upp till alla dessa förväntingar som omgivningen målar upp? Och hur ska alla kunna leva upp till alla mina egna uppmålade förväntningar som jag skapat i mitt huvud? De får bli ouppklarat, den som lever får se...

Idag har jag varit effektiv, handlat, städat, lagat mat, tvättat,  traskat, gjort en systemrunda o varit ute me hundarna dubbelt upp o så har jag självklart hunnit med ett par avsnitt One Tree Hill som söta Sandra fixat till mig. De sista i säsong 5 o så har jag det första avsnittet i säsong 6. Jag lääängtar. Helt klart den bästa serien.

Så nu ska jag duscha sen ska jag äta lite yoggi o så lite lite One Tree Hill mer för att avsluta torsdagen perfekt.

Jag längtar tills Lisa kommer hem. För då ska vi skåla i champagne o äta lysmelk tillsammans. De har lysmelk på FilmG nu btw, så prima ska aldrig göra oss besväret att bli besvikna på  helgerna mera. Bra va?  

ha en bra kväll!

♥ - patricia


           

Hööööst!

Jag saknar hemma.. Synd att man inte för vara så mycket hemma bara, när man väl kommer hem. idag ska jag jobba precis hela dagen, precis som igår o dagen innan det. på dessa två dagar jobbade jag hela 28timmar.. det blir pengar, visst! men nu ser jag ut som sju svåra. har fått med mig två envisa svarta påsar i bagaget.

Men jag ser slutet. känns som om allt börjar ordna sig nu=)

Carro har fått dille på att va ute o gå.. nu har hon till o med gått o dragit på sig en förkylning. Nicole o jag har blivit onyttigare än någonsin.
Förresten så var vi i oslo i måndags, o jag visade henne allt som var värt att se. plus att vi åt på olivia, en fin restaurang på akerbrygge, som robert provjobbade på just denna dag. Han blev förvånad över att se mig. haha. oväntat!
Jag o nichie köpte ett varsitt par praktiska shorts till resan me.

Nej, plikten kallar. Carro står i dörrhålet o väntar;)
Ha en bra dag!
/Lisa♣


Härliga dag!

Precis tappat min mobiltelefon i badkaret och jag är skitsur och förbannad. Varför är jag så dum o korkad o ta in den där varje jävla gång??????? aaaaeeeeee va tråkigt det blev nu. Allting typ...Men va fan de e ju bara att köra ner o köpa en ny. Plocka lite pengar från äppleträdet här utanför först bara...

Piss piss piss. Har i alla fall städat Deken-Steken idag. Han såg ut som en container. Skräp och äckelskap överallt men nu skiner han minsann. Nu skulle han bara behöva en ny kofångare fram och bak. En ny sidospegel och lite annat smått o gott haha....som ny!







♥ - Patricia

Något Suspekt...

Jag vet inte varför men dagens ämne är något suspekt som sagt men det slog mig för någon dag sedan då dessa otroligt härliga dörrknackare till jehovas vittnen var här och ihärdigt plingade på dörren för att överlämna en bok och i bästa fall omvända någon stackars svag människa i detta hushåll. Tråkigt för dem att denna människa råkar vara JAG som står bakom dörren. En människa som nyligen gått ur svenska kyrkan och som slutat tro på allt vad världsreligioner och sekter innebär. Predika om stresshantering? Kom igen!

En sekt är en grupp (ofta men inte alltid religiös) som markant avviker från den eller de religiösa/politiska huvudlinjerna i ett samhälle. Termen används även för att beteckna politiska ytterlighetsgrupper och extrema företagsformer (t.ex. pyramidspelsföretag).
Gemensamt för sekten och den rena kyrkotypen är att båda anser sig företräda en absolut religiös sanning. omvändelsesekter är inriktade på att "frälsa" så många som möjligt, till exempel (den tidiga pingströrelsen betraktades som en sådan), adventistiska sekter (inriktade på att världen står inför sin undergång, till exempel Jehovas vittnen), inåtvända sekter (som söker leva isolerat från världen, till exempel Plymouthbröderna) och gnostiska sekter (som menar sig besitta kunskap om nya vägar att uppnå hälsa och framgång, till exempel Kristen Vetenskap).

Jehovas vittnen firar inga högtidsdagar eller julafton och deltar inte i några som helst ekumeniska sammanhang. Även i det civila samhället deltar man så lite som möjligt och röstar t.ex. inte. Studier uppmuntras inte och inte heller att arbeta mer än till normal försörjning.
Resten av tiden och energin skall användas till att vittna dvs. "knacka dörr".

Det har hänt att barn till Jehovas vittnen tillfälligt omhändertas av samhället för att de skall kunna få en livsnödvändig blodtransfusion. Barnen tillåts inte gå på barnkalas och julavslutning i skola...

Utomäktenskapliga förbindelser och skilsmässa accepteras inte. Den som väljer skilsmässa blir utesluten ur församlingen. Den som blivit utesluten får därefter ofta problem med umgänget med sina barn.
 
Lite kuriosa: Vid en intervju med ett svenskt "vittne" framkom följande. Alla samlag som INTE har intention att avla barn är endast manlig onani - mannen använder kvinnans vagina för självtillfredsställelse! Ganska krass sexualsyn...

SKIT ARSLE är det ord som några lymlar i Lidköping bildade med Jehovas Vittnens Rikets sal. SKIT ARSLE är ett anagram för RIKETS SAL. På ren svenska, de har kastat runt bokstäverna.

Minst sagt suspekt. Så snälla SLUTA knacka på min dörr för det finns ändå inget ni kan säg eller göra för att ändra min inställning!

♥ - Patricia

Har man tagit fan i båten får man ro honom i land!

Så var vi genast inne på veckans absolut bästa dag, för många i alla fall. fredag! TGIF...(thank god Its friday)

Fredag är en veckodag som i Norden är, enligt vissa forskare, uppkallad efter den fornnordiska guden Odens hustru Frigg. Andra forskare menar dock att den uppkallats efter gudinnan Freja - som eventuellt var samma gudinna som Frigg. Fredag kommer efter torsdag och före lördag. För er som inte är intresserade eller redan vet. Hoppa över!

I kristen tradition är fredagen en fastedag eftersom Jesus blev korsfäst en fredag.
Muslimerna har sin så kallade fredagsbön
men också...
...Tillsammans med lördagskvällen är fredagskvällen känd som "suparkväll", med mycket bråk och fylleri på stan. (altona)

Så då vet ni!

En liten fundering. Ska jag komma in i vårt hus så måste jag givetvis öppna med en nyckel. I 9 fall utav 10 så är dörren låst men jag känner ändå ALLTID på dörren o går sen för att leta reda på nyckeln. Idag kände jag inte på dörren utan hämtade nyckeln direkt, låste upp, (Här ska också tilläggas att jag ALLTID öppnar dörren innan jag lämnar tillbaka nyckeln för att hundarna vill komma o hälsa ) idag gjorde jag inte detta utan lämnade tillbaka nyckeln direkt o gick tillbaka till dörren för att öppna. Tror ni att dörrhelvetet va öppen??????

Nej, just de! Idag var dörren TYDLIGEN redan öppen! Bara för att jag inte kände på den innan jag hämtade nyckeln och inte öppnade innan jag lämnade nyckeln! det är ju ALLTID så. Jag hade ju för tusan inte behövt hämta nyckelhelvetet till dörrhelvetet!
Åhhhhhhh detta förstörde min dag! Hade jag känt på dörren så hade den säkert varit låst!!!!

Klart som fan man reagerar!


Ha en underbar dag!

♥ - Patricia


Vokalljud mm...

När jag läser ditt högintressanta inlägg så blir jag ideligen sugen på att fördjupa mig i ännu en diskussion. Våra nätdiskussioner kan i och för sig inte jämföra sig med dem som utspelas IRL. Men för att komma lite närmare denna "lilla" lucka som som på något vis hamnat mitt i mellan oss så måste jag nästan spinna vidare på nattens påbörjade nät så att säga. Eftersom jag alltid håller med så finns det inga yttre faktorer som avleder mitt ställningstagande. Utan kort och konsist "jag tycker som du" vad det gäller skadeglädje så är det ju människans sätt att förminska sina egna problem genom att gotta sig i andras misär...Ja, nog om det. Det är ju inte alltid en fråga om moral eller "behandla andra så som du själv vill bli behandlad" vi vet ju att de ändå inte existera där ute så varför ens ta det ur en religiös aspekt? Nej, de gäller att vara på hugget. Ta för sig, roffa åt sig, stjäla från andra. Inte känna skam eller skuld. Samvetet är borta sedan länge. Vi lever som vi lär. Jag lixom du älskar livet och vi lever efter spelets regler. Våra regler leder till ett deltagande i andras såkallade spel som vi så lätt får va me och styra...om jag mot all förmodan ska tro, då tror jag på kretsloppet. Allt kommer tillbaka till dig tillslut i en litet annorlunda form. Bra eller dåligt. Du väljer själv, skapa, utforma, utforska...

Visst är det fel och hänga ut någon så här allmänt med så pass stora läsarsiffror som vi faktiskt har. Men det rycker lite i fingrarna men denna gången kan jag låta bli. Hur länge till går vi säkra i denna blogg? Lisa, jag vill att du ska tänka på ett tal till nästa gång vi ses här inne där inspirationen spirar som mest. (inte tusenfotingen i den säng eller tusen av nått annat i din dagdröm) Hån blir aldrig uttjatat. Hån är som en saftig potatisgratäng som får stå över natten och dra till sig av alla ljuvligheter. Den som kommer lida mest under resans gång blir väl antagligen jag om jag fortfarande känner vårt lag rätt. Tycker lite självömkan passade in så här i slutet på detta djupa inlägg!

Nej nu blir de en sväng in till grannstan för lite fika med den såkallade partnern i laget:) En resumè av gårdagen planeras till nästa gång. Högintressant läsning kan jag utlova!

Så med det!
Tack!

För att knyta ihop säcken ytterligare. "H" är den åttonde bokstaven i alfabetet, länsbokstav för kalmar, nationalbeteckning för motorfordon i Ungern, kemiskt tecken för väte i det periodiska systemet så även beteckning för tidsenheten timme. Ett stort "H" kan i princip betyda ALLT och inte bara "han med stort H" vilken universalbokstav. Är det inte fantastiskt?


♥ - Patricia

Inte H som i "Han med stort H"

"Vid uttalet av det svenska H-ljudet gör man en knappt hörbar utandning så att luftströmmen placeras på exakt samma plats där stämbanden kommer att vibrera vid vokalljudet som följer efter"


Den sanna glädjen, skadeglädjen som vi i de allra flesta fall känner den som, är rolig oavsett tid o rum. Så länge man inte själv står i centrum för den.
Fast det är inte så sällan som Hån är överst på tapeten i vårt gäng. Ensam är svag, tillsammans är vi starka.. och minst sagt tuffa! När Hånen haglar står solen som högst på himlen o de flesta har haft sina glansdagar..
Kan man inte bjuda på sig själv så får man vakta sin tunga och alltid ha ögon i nacken.
Tyvärrr.. Hånen är här för att stanna. o aldrig har de varit roligare.

Ett annat h, som är h som i Hämnd, passar väl inte lägligare än nu. "Hämnden är ljuv "är ingen klyscha utan det klaraste faktum just idag, o just rätt i tiden! den biter och dämpar dessutom sorgen, som oftast o återkommande går till han med stort h. som inte är det stora h:et i detta inlägg.

Det är konstigt hur bloggen mer o mer formar sig efter oss. Hur rolig och viktig den faktiskt blev i våra, för somliga kan tyckas obetydande, diskussioner. Men den Hämmar, åstadkommer o, det kanske allra viktigaste, Håller ihop trådarna.


Inspirationen bara flödar men här tar vi ett stopp för att bevara Hågen o undran till nästa inlägg..
fast som tråkigt nog kommer blir mer sakligt!


Natti

/Lisa ♣
 


Måndag...

Det känns nästan lite viktigt att få ihop åtminstone ett inlägg om dagen. Ja, vi är ju inga mästerbloggare direkt men o andra sidan är ju syftet me bloggen att hålla nära o kära uppdaterade under vår planerade/bokade resa som går av stapeln om exakt 1 MÅNAD, 4 veckor. Helt sjukt va tiden springer iväg...måste erkänna min totala dödsångest och resfeber. Nej nu får jag nog lugna mig. Ett inre kaos håller på att utlösas. Hur ska jag hinna allt nu då? Det är ju så få dagar kvar:)

I vilket fall som helst, idag ringde mitt gamla jobb och bad om min hjälp. Så nu ska jag jobba hela veckan ut. Ja, inte helgen såklart. Detta innebär ett total omställning. Upp imorgon klockan 5...jag som kommit i säng vid den tiden på mitt andra jobb...you can do it...you can do it...känns riktigt roligt att komma dit igen. Men vad är inte bättre?

Min dag har varit lyckad! Kännt mig glad hela dagen. Jag vet inte riktigt varför. Det har ju egentligen inte hänt något speciellt, men ändå. Sånna dagar uppskattas. Jag o lillkusin har varit på bruks me djuren. Hoppat hinder o tränat lydnad. de va så duktiga flax o minidjuret.

Imorgon ska jag träffa världens bästa Hedda. Hon ska laga mat till mig och så ska vi ta igen förlorad tid. Vi har ju en hel evighet att prata om. Blir nog en runda på stan oxo kan jag tro:)

Nej sova lite nu. Blir en tidig morgon...

Go natt!

♥ - Patricia

           

RSS 2.0