Mååålfest på strandvallen!

Mjällby slog Åtvidaberg med 5-1. En rolig match med massa mål från första pakett. Jag gillar o titta fotboll när man får sitta ner på sittplats hela matchen. Då är det ok:)

Ganska trött idag efter det hårda jobbet igår/natt så ikväll får de nog bli lite filmmys. Först en behövlig promenad o sen ett varmt bad...

Förresten varför är det den 31 augusti idag? Jag trodde det va 1 sep. O det har jag typ trott i hela mitt liv. Eftersom Augusti bara har 30 DAGAR. Men nej så är det ju inte. Pappa bekräftade detta genom att sjunga den klassiska "månadsvisan" för mig haha...de har nog inte traggat den tillräckligt under min uppväxt. Men jaja, en extra sommardag för mig. Imorgon är det höst! Jag längtar. Hösten är det bästa.

januari börja året, februari kommer näst...kommer ni ihåg?

♥ - Patricia



TokTrött...

Precis hemkommen från jobb. Obsavera att klockan är halv 5! Ja så är det att jobba i restaurangbranschen. 14 timmar är ganska överkomligt en lördag. Bröllop stod på menyn, mer behöver jag nog inte säg! Mina fötter värker...massor av skoskav för jag glömde sätta på mig strumpor innan jag for iväg...O nu blöder fötterna...

Nu ska jag definitivt ta ledigt några veckor. Göra lite roliga saker. Vila upp mig lite inför resan. Det kan nog behövas:) Nu ska jag nog sova lite.

Märkligt det där problemet du verkar ha, Lisa. Mig har de då aldrig hänt.

♥ - Patricia


Höjden av otur..

Det är verkligen en bra beskrivning på mig och denna bloggens relation.
Två gånger har det hänt mig att jag skrivit lååånga inlägg som bara försvunnit någonstans i cybervärlden..
Får väl göra ett nytt försök imorgon. Nu blir det jobb med bröllop.. yeeah.. lucky them!!

/Lisa♣

Hur roligt?

Så roligt!

Konkelbär är kulformationer av exkrement (läs igen vid behov!) hängande i den till analöppningen närliggande behåringen.

Uttrycket har använts i Sverige åtminstone sedan kring år 1900 och är förmodligen betydligt äldre än så. Varianter på ordet är kangelbär, kånkelbär och kankelbär. Ett annat ord för konkelbär är stjärtrussin. På engelska är det vanligaste ordet Dangling Day-hooies.

♥ - Patricia


Go kväll...

Tvungen och dra ihop något bra och menfullt i dagens blogg:) Idag har jag inte kört bil på hela dagen...det betyder att jag har hållt mig ganska nära hemmet. Var en snabbis hos mormor och morfar som kommit hem från Skotland. Morfar hade köpt kilt hahahaha....jag längtar tills jag får se honom i den!

Annars har jag bara varit tråkig, motionerat mig själv och hundisarna hela dagen. Ställde klockan på halv 10 imorse men jag låg kvar i sängen till 10...alldeles för trött för att gå upp!

Pratat me kläppeliklappelikläppen-min-Lisa oxo...för att höra lite roliga skvaller om helgens återträff. Verkade som att det va en rolig och väl värd tillställning. Hade vinden legat på andra hållet så hade jag väl varit där också kan jag tro:) Men man får aldrig ångra ett ställningstagande!

Nu ska jag fortsätta titta på Mjälby-matchen som visas på TV. Lite tråkigt att de ligger under med 2-0 i halvtid mot ÖIS! Hallå? va gör ni?

Vet inte vad den lilla damen vill, men hon snackar förbannat mycket här nere vid sängen, o nu river hon minsann på mitt ben också. Tror hon vill kela lite med mig:) Min Gosunge har lagt sig till rätta nu, måste nog lägga upp en liten bild på henne ändå:)

Ha en fin kväll!

♥ - Patricia

Skitgrisen

bebis

En full dag!

Hemkommen igen efter en fullspäckad dag. Inspirationen är väl inte på topp. Mitt rum känns som en ståplats på konsert..Nu undrar ni säkert hur rummet kan förmedla en sådan känsla?! Jo, gott folk. Min lillebror har roat sig med att installera en replokal i vår källare. Precis under mitt rum. o det är trummor, det är bas, det är gitarr, det är sång och det är JÄVLIGT högt, störande och sjukt enarverande.

Jag är trött på popplavägen. När ska man ha råd med ett eget ställe då? Väldigt snart hoppas jag. Tänk va skönt. Slippa stopp i vasken, slippa fälla ner toalettsitsen för 100000000 gången, slippa tjat o gnat, slippa ja, vad mer som kan störa en. Kom på att jag inte hade de så tråkigt här hemma ändå. Får ju trots allt mina kläder tvättade, maten framdukad och mycket annat...helt gratis dessutom:) Jag slipper iaf ha en replokal tjutande i örat...

Idag har söta Emma gjort mitt hår! Blev jätte nöjd med färgen. Mycket mörkare. Känns mer höst nu. PlatinaBlond va väl aldrig riktigt jag egentligen. Det drog ju egentligen bara ner min intelligens avsevärt. Eller vad säger du , Lisa? Jag är ju sjukt smart. För smart för mitt eget bästa så att säga. Jag har kommit ut ur garderoben nu. Aldrig mer ska jag dölja mitt intellekt bakom en hårfärg.

Efter denna totala fövandling åkte vi till sbg för en promenad o sen lite matlagning på det. Väldigt trevligt och gott. Och nu ska jag banne mig krypa ner i sängen.

Imorgon ska jag lägga upp en bild på mitt nya hår. Kameran försvann med min spolning. Jag klarade mig denna gången också. Jag är iaf glad för min egen skull, ja för närmast inblandad också, givetvis!

Nåja, Go natt!

♥ - Patricia

Min Bästa

Valet

eller valen...
Små val som vi gör varje dag eller stor val som vi gör titt som tätt..
Vad får oss att välja det vi ska välja? vem bestämmer vad man ska förlora respektive vinna på det?
behöver man alltid förlora något? ja, det är såna diskussioner som jag har med mig själv när jag inte får prata ut med min käraste vän.
ja, visst är vi så riktig fantastiskt lika men samtidigt så skrämmande olika, patricia? men vi bara klaffar. det blir bara en bra smet som löser sig liksom. vi tycker olika men förstår varandra. vi väljer olika vägar men har samma värderingar. är det inte så? jag och carro har haft långa samtal om vår vänskap. hon bara älskar den. hon tycker den är underbar. men alla andra ser oss som "ni", vi verkar vara en person som förväntas göra samma saker. rolig och konstig skildring.. jaja. men vi kommer ändå alltid följas åt, och ni har ju oss här annars. kaka på kaka!

idag har hydro som numera bytt namn(ägare whatever) till yara anlänt till hotellet för att ha konferans. det är bara dem allra högsta (och snuskigt rika, säkert!!) cheferna från alla möjliga länder. närmare bestämt 47 högt uppsatta affärmän som vi serverat. som ni förstår var engelska det enda kommunikation språket. några visade sig vara riktigt trevliga fram emot kvällen. två var till och med super trevliga och lät oss få deras mejladresser då det framkom att de var från johannesburg och kapstaden. Perfekt. Informationen bara flödade. klirrat o klart!
en rolig sak också. vi lärde dem en snapsvisa på svenska. haha. "taxen den har fyra ben, tuppen den har två, picken den har inga ben men den kan stå ändå, Skål!" för er som inte va där och hörde så kan jag berätta att det var mycket roligare än så att höra live.

ja, pv hårfärgen bestämmer hur smart du är. så måste det va. men blondiner har ju roligare förvisso.. antagligen för att de flesta killar mest gillar blondiner.. alltså har vi, måste jag ju skriva då för att stödja oss brunetter, lite tråkigare. och är där med lite smartare. när "ni" är ute och har roligt gör vi något vettigare. som att fylla igen kunskapsluckorna. haha.
Har du sett en blond plugghäst någon gång?
eller typ som, har du sett en mörkhyad med finnar? eller en tjock fransyska?
visst är livet bra orättvist.. men allt går visst att köpas för pengar (där har vi nästa diskussion, så lätt va det)
så föds man inte blond så får man modifiera...

Godnatt
/ Lisa♣



                            

Bra låt....




              

              
             
                                      

♥ - Patricia

Smink o sånt

Så nu ska jag iväg på en sminkvisning av något slag med världens bästa Fia! Denna dagen har gått åt ganska snabbt. Inget kul, bara en promenad imorse o de får nog bli en till ikväll...tänkt ut lite viktiga saker och så har jag pratat med Lisa på msn förståss...

Hon ger mig alltid de bästa svaren, även om vi aldrig tycker likadant. Sjukt lika men ändå så sjukt olika. Jaja nog för denna gången. Min hjärna e tömd på smarta saker.

Imorron byter jag antagligen hårfärg. Vill kanske inte riktigt men jag måste som sagt inför vår stundade semesterresa mellan okt-dec. Jag lägger väl in en bild så Lisa kan se hur smart jag helt plötsligt ser ut. För visst tycker hon att blondiner e korkade. Nog sitter smartheten i en hårfärg...?

Förresten varför? Nu får jag ju börja tänka igen...Nej, jag blir så trött...onödigt! Släpp det...

♥ - Patricia

lysmelk...

Lisa, tror du lysmelken va slut på prima igår?
- Ja, och de va ju bara lördag!
preem hade...jag har inget förtroende för pima längre sen dem blev maxi:)


Realistik vs mystik

Lisa jag älskar de här diskussionerna. Diskussion; samtal, överläggning, debatt. Ordet kommer från det latinska verbet discutare för er som mot all förmodan vill veta! Något vi många gånger är bäst på, Du o jag!

Visst tar de sig vatten över huvudet...i de flesta fall, men tre brunögda brunetter till skönheter. Vilken hade inte försökt?! Och visst lyckas de, men egentligen är det inte utseende, makt eller pengar som spelar roll. Inte heller är det (som vi alltid verkar tro på grund av vårt kvinnliga maktbegär) vår förutbestämda vilja som avgör om hotellrummet skall vara dukat för två en hel natt.

Nej, jag vet. Förvisso utan egna erfarenheter, allt handlar om champagne. Det har vi båda två fått erfara, Bollinger, A Jacquart, Alexandre Bonnet, Alfred Gratien, Aspasie, Ayala, moet och chandon, ja kärt barn har många namn. Svaren ligger i denna helt underbara flaska. Kan man älska en flaska champagne kan man förmodligen älska allt annat under tiden detta livfulla vatten pulserar i kroppen. Men vad behövs för att detta skall inträffa? Jo, utseende, makt och pengar! Är det inte spännande hur allt bara helt plötsligt blir ett moment 22?

Det är ett befriande ögonblick när jag plötsligt kan konstatera att många av er, långt ifrån alla saknar ett realistiskt/mystiskt tänkande. Vad är det som driver er? Jag pratar givetvis om de och er...

Vad föredrar du? Själv gillar jag mystik med lite realistiska inslag.

Nu blir det en liten promenad och sen ska jag ta tag i nödvändiga saker. För imorgon är det måndag igen. En helt ny vecka och jag älskar det!

Lisa jag vet att du kommer få världens bästa dag på jobbet. Det är bara en emotion jag har! Vi ses då...

♥ - Patricia


En annan konst

Spännande Patricia.. det där med surrealistisk konst får vi nog snacka vidare om. det är fortfarande för abstrakt för att jag ska kunna skriva en rad om det just idag.

Men en annan konst är ju killars stora självförtroende. Ett återkommande problem för de flesta som borde kritiskt granska sig själva innan de ger sig på en större makt. De måste inse sina begränsningar helt enkelt. Vad som är realistiskt och respektive surrealistiskt.
I fredags hade vi nästan 42 hunkar (en...) till datanissar att servera. En tog på Carro, en ville låna ut sitt visakort till Nicole om hon bara följde med och en ville att jag skulle följa med honom upp o "titta" på hotellrummet.  fast visserligen finns det tjejer som är svaga för det också. dock inte vi..hhrrm (denna gången) Det är något med hotellrum, beröring och pengar som ändå lockar oss in i fällan.. har dem lärt sig de svaga punkterna eller är det en vild chansning, sen går dem till nästa. Hur kan det komma sig att vissa får svaret ja och andra får en fnysning? Är det killarna som lägger orden rätt i munnen som get lucky eller är det vi som helt o hållet har bollen i våra händer och svarar ja när helst det passar oss? 
Är det bara killar som tar sig friheten eller är det bara killar som får nobben?
I vilket fall så hoppas jag aldrig att den tanken (ge ett skambud) skulle slå mig, men man ska aldrig säg aldrig. När man har några "innanför västen"... Alkoholen talar ju som bekant för sig själv.
Intressant faktiskt. skulle kunna skriva en novell med dessa frågor o funderingar men nu ska jag gå till jobb.

idag jobbar jag bara 12-20.. skönt. sen är det jag, carro o nicole som pallra oss ut på jakt i holmsbu.

Förlåt för ett tråkigt inlägg, mammy!
Vi ses ikväll paddiefie samma plats, samma tid;)
ha en bra dag!
/ Lisa♣

Barbie!

Barbie har blivit en stor kicka idag. Nu kan hon få bebisar om hon vill. Måååånga bebisar. Men jag tror inte att hon får det för sin familj.

Trött är bara en sorts beskrivning på mig idag, helt utmattad en annan. Jag såg pingis i natt. sådär att han förlorade. Nu blir det lite dusch o sen lite choklad o kolla film...

Kan han sluta slicka på min arm? Det är inte kul.

Lördag förväxlar jag alltid med måndagar förresten. Det har jag gjort sedan jag va liten. Riktigt kul. Jag lär mig aldrig veckodagarna. så idag skulle det lika gärna kunna vara en onsdag eller varför inte en söndag?

Jaja det är ju trots allt bara någon som kommit vad de olika veckodagarna ska heta. O allt det där med rymden och jorden som snurrar runt sin egen axel o måne o hela solsystemet. Det har jag förresten heller aldrig förstått riktigt. Haha...undrar ni vad som finns där ute? Inte jag...jag funderar mer över allt man ser varje dag o allt som finns här nere på jorden istället. Rymden är ungefär som att tycka om surrealistisk konst.

Ett surrealistiskt bildspråk inbegriper att konstnären har tagit sig förbi förnuftet, som betraktas som ett konstens hinder, för att låta undermedvetna "vrickade" kombinationer av ting löpa samman. När förnuftet skjuts åt sidan släpper exempelvis de spärrar som fått ett ägg att vara mindre än solen, ett bord ha en normal slät yta. Istället kan en meningsfull koppling mellan till exempel en grön varmkorv och en gigantisk kam vara nödvändig, på grund av avsaknaden av logik. En vaken betraktare åser ofta genom sitt filter av förnuft ett surrealistiskt konstverk som en vrickad, ologisk och absurd framställning av verkligheten.

Det är rymden för mig! Nog om det...

Ha en fin lördag!
♥ - Patricia





Jag vill dela med mig av mina tankar...

Denna låten har allt...
Detta är då, nu, sen och mycket mer än så.
Är den inte så otroligt fin?
Jag kommer aldrig tröttna på Gallery


Fredag mitt i veckan

En ganska medioker dag! fredag mitt i veckan som det verkar. Idag har jag absolut gjort ingenting vettigt. Precis kommit hem. Kollat fotboll. Gualöv! dem vann o de va bra.

Varför blir man alltid så ledsen när man inte har något roligt o göra. Typ att ut o svira? Skulle gärna snacka lite med flaskan o min bästis. Men hallå var e ni!?

Sitter och sörjer min förlust med lite MÖRK choklad. Ja, jag vet Lisa att de kommer som en chock men nu ska jag banne mig lära mig att äta det där möget:) det är ju nyttigt!

Egentligen skulle jag nog varit i Sälen nu men vad hände? Jag vet att jag är en dålig människa. Jag stannade hemma av en rad olika anledningar...

Nu kom mamma precis in med en kopp the. Så jag ska nog dricka lite av det nu. Städade precis rummet också. Hur bra är inte jag då? Först mina nya fina naglar o nu ett kliniskt rent rum (ok det är inte moppat lr dammsugar men ändå) Jag är så fruktansvärt bra på allt jag gör:)

Känns bra att de går bra för dig Lisa där borta i lusekofte-dumma-fula-landet! Men Lisa du kan komma hem nu tycker jag minsann! Det bubblar ju för fullt i mig nu när vi inte pratat på TVÅ hela dar. Jag är trött på att ha de där tråkiga egenkonverstaionerna med mig själv. Visst får jag de bästa svaren men hur roligt är det och alltid få rätt o bäst svar? Man vill ju ha lite utmaning och någon som säger emot.

Hoppas ALLA får en världens bästa fredag!

♥ - Patricia

Min bästis

Världens bästa fia

Killebom bom bom bom...


Holmsbu

Skrev precis ett långt o förklarande inlägg som helt hastigt o lustigt bara försvann. oväntat!
datorer är som sagt bra när dem fungerar.
ska göra ett kortfattat.

Så har man äntligen landat o fått lite hemma känslor.. Nu sitter liksom jag o patricia på en varsin jordhalva (känns det som). det är något helt nytt för mig o få läsa i vår gemensamma blogg om vad hon gjort o varit med om.
För att uppdatera henne (o självklart er också, kära vänner) så är jag nu i Holmsbu som ligger en bit från oslo. Det är ett superfint ställe som jag skulle vilja beskriva som hällevik. mysigt o backigt, med en fin hamn.
holmsbu bad&hotell som vi jobbar på ligger precis nere vid hamnen o en härlig havsutsikt.

igår när carro o jag anlände till vår toppmoderna "hytte" var det i princip bara att kasta in grejerna, byta om o sticka till jobbet. Väl där möttes vi utav chefsparet (missförstå mig rätt.. hetro) erik o anders som verkade relativt glada att se oss.. o en stressad o trött men också glad=) nicole, som trodde hon skulle få gå hem 6, då vi egentligen skulle ha börjat.
kvällen styrdes utav carro lärlingen (jag) o den estniska kocken, som för övrigt inte kan ett ord norska. han pratar förvisso bättre engelska än många andra, men vad hjälper det när man troligen sov eller drömde sig igenom engelskalektionerna...
kvällen gick tillsynes bra med alla rutiner o den slutades ganska sent,närmare bestämt strax innan 3.

Dagens schema o opplerning spenderades med nicole som boss. det gick snabbt, bra o smärfritt.
vips så var den tvådagarskursen över. då var man en fullfjädrad servitris på holmsbu bad&hotell.
ikväll hade jag o nicole planerat in en lång promenad, eftersom vädret varit på strålande humör hela dagen så skulle dte passa alldeles utmärkt o utforska byn. men det vände ganska snabbt till regn, när klockan började närma sig hem..

det blev matlagning. handlingen skedde på heliga lavprisbutiken KIWI.. flashbacks patricia? hahaa.
sen blev det film o mys, när våra estniska vänner som bor på ovanvåningen äntligen flyttat sig från vardagsrummet som vi haft för avsikt att inkräkta i vilket fall.
men förgäves eftersom både jag o nicole slocknade innan filmen ens hunnit rulla igång.
nu ligger vi dödströtta i varsin säng o väntar på nattsömnen.

Ska ta tag i o fylla på mobilen i dagarna o höra av mig till mina vänner, som inte verkar veta att jag befinner mig i grannlandet.
jobbar hela helgen hela dagarna, så ni inte tror jag börjat ignorera om jag inte är kontaktbar.

bloggarn.... patricia jag hyllar dig. du lyser upp vår blogg genom o hålla den färsk.
jag ringer dig i dagarna!
Vi snakkes!!
/Lisa♣

Gjort staden...

Så helt plötsligt som en blixt från klar himmel, spenderabyxorna åkte på och gick rätt in i den stora staden Kristianstad. Bytte lite pengar mot ångest. Ett bra byte, för den ångesten kan jag överleva! Väskan blev såklart min och en hel del annat...bl.a en världsfin mössa. Ja, det något med mössor som jag inte kan leva utan.

idag hände det faktiskt en ganska galen grej på vägen när jag körde hemåt. Mötte en bil på helt fel håll i stora rondellen i Kristianstad. Haha. Jag fick tuta o köra över i andra körfilen. Hur sjukt är inte det då? Men som alla andra skulle sagt "den sista idioten är inte född än"

Jag undrar hur det gick för Lisa igår på jobbet? Hennes första dag!

Kanske ska man gå ut en runda? Promenadskorna vill ju det.

♥ - Patricia

Barbie-Djuret


Glitterpinglorna


Godmorgon Sverige!

Tänkte slänga ihop ett litet inlägg så här på morgonkvisten. Ja, de va ju sagt att min kära mamma skulle ringa klockan 6 denna morgon och väcka mig. Anledningen var en promenad med Barbie-djuret och de andra trollen. Faktum var att jag trodde hon skämtade men fick motsatsen bekräftad när telefon slog en volt på nattduksbordet tidigt imorse.

Så nu har vi tagit en ganska lagom promenad, tittat OS och druckit the. Mamma ska jobba, pappa ska jobba. Elvis ska vara sjuk och jag ska krypa ner en stund till i sängen. Detta är på tok för tidigt för min smak.

Hoppas Lisa hade en trevlig kväll igår och att hon hittade hem:)

♥ - Patricia

Har vi blivit bloggare?

Så var det min tur att försöka skriva något meningsfullt och intressant. Något som slår! En dag som denna, det blir inte lätt vill jag lova. Klockan slog 11 och jag lämnade av min bästa vän vid tåget. Nu ses vi inte på en månad. Luften gick ur mig och begravde mig själv under täcket.

Nästa gång var hon 3. Vaknade upp med ett Barbie-djur brevid mig. Hon trodde nog jag blivit död...bara sådär...nej så lätt blir hon inte av med mig. Dagen är grå o trist. Ett försök till en promenad, sen blir de nog soffan och en kopp med varm dricka, ljus och lite film och tv för hela slanten. Detta var väl inte så kreativt. men som sagt inspirationen är inte på topp. Betydligt viktigare saker ligger o guppar i min hjärnsamverkan som hela tiden tillåts att samarbeta. Går det bra? Rolig fråga. Detta blir någon slags diskussion med mig själv. Men vem ska jag annars samtala med när den andra halvan lämant? Och då pratar vi inte om vänster respektive höger hjärnhalva. HA! Nej det får duga.

Morgondagen bjuds på bättre saker. Ytligt för många men idag har jag enbart tänkt på en väska som jag vill ha. patetiskt hur man kan ägna en hel dag åt att tänka på materiella ting. Hallå det finns ju svält och andra världsproblem där ute!  Nej, skärpning!

...Köper nog den där väska imorgon ändå!

♥ - Patricia

Bestående och Värdefullt

Vänskap är i min mening det värdefullaste och bästa en människa kan få uppleva.
Det är i vänskapen man finner alla svar och får ut allt det roliga och fantastiska av en person.
Det mest underbaraste är när man verkligen hittat en vän som är samma som jag. som liksom är vi. som inte är du, eller någon annan. Den vänskapen är ovärderlig.
När man med egna ögon ser att den verkligen växer ihop och att man alltid har samma mål eller slut i sin mening eller

begivenhet. Även om vägen dit ser annorlunda ut och att man inte alltid väljer exakt samma väg dit, så är slutet och tankesättet ändå lika. Man får ta del av den andras väg och diskutera sina olika förlopp, och inser sedan att man faktiskt kom till samma mål med olika erfaraneheter som man sedan gladeligen delar med sig utav.
Det är äkta vänskap i sin allra mäktigaste betydelse.
Med detta inlägg inleder jag, min och min absolut bästa vän Patricias blogg.
Precis som detta inlägg, bestående och värdefullt, vill jag beskriva vår underbara och unika vänskap.

/ Lisa♣

Du&jag
En kväll innan Altona...


En annan kväll.. innan t-baren.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0