Något Suspekt...

Jag vet inte varför men dagens ämne är något suspekt som sagt men det slog mig för någon dag sedan då dessa otroligt härliga dörrknackare till jehovas vittnen var här och ihärdigt plingade på dörren för att överlämna en bok och i bästa fall omvända någon stackars svag människa i detta hushåll. Tråkigt för dem att denna människa råkar vara JAG som står bakom dörren. En människa som nyligen gått ur svenska kyrkan och som slutat tro på allt vad världsreligioner och sekter innebär. Predika om stresshantering? Kom igen!

En sekt är en grupp (ofta men inte alltid religiös) som markant avviker från den eller de religiösa/politiska huvudlinjerna i ett samhälle. Termen används även för att beteckna politiska ytterlighetsgrupper och extrema företagsformer (t.ex. pyramidspelsföretag).
Gemensamt för sekten och den rena kyrkotypen är att båda anser sig företräda en absolut religiös sanning. omvändelsesekter är inriktade på att "frälsa" så många som möjligt, till exempel (den tidiga pingströrelsen betraktades som en sådan), adventistiska sekter (inriktade på att världen står inför sin undergång, till exempel Jehovas vittnen), inåtvända sekter (som söker leva isolerat från världen, till exempel Plymouthbröderna) och gnostiska sekter (som menar sig besitta kunskap om nya vägar att uppnå hälsa och framgång, till exempel Kristen Vetenskap).

Jehovas vittnen firar inga högtidsdagar eller julafton och deltar inte i några som helst ekumeniska sammanhang. Även i det civila samhället deltar man så lite som möjligt och röstar t.ex. inte. Studier uppmuntras inte och inte heller att arbeta mer än till normal försörjning.
Resten av tiden och energin skall användas till att vittna dvs. "knacka dörr".

Det har hänt att barn till Jehovas vittnen tillfälligt omhändertas av samhället för att de skall kunna få en livsnödvändig blodtransfusion. Barnen tillåts inte gå på barnkalas och julavslutning i skola...

Utomäktenskapliga förbindelser och skilsmässa accepteras inte. Den som väljer skilsmässa blir utesluten ur församlingen. Den som blivit utesluten får därefter ofta problem med umgänget med sina barn.
 
Lite kuriosa: Vid en intervju med ett svenskt "vittne" framkom följande. Alla samlag som INTE har intention att avla barn är endast manlig onani - mannen använder kvinnans vagina för självtillfredsställelse! Ganska krass sexualsyn...

SKIT ARSLE är det ord som några lymlar i Lidköping bildade med Jehovas Vittnens Rikets sal. SKIT ARSLE är ett anagram för RIKETS SAL. På ren svenska, de har kastat runt bokstäverna.

Minst sagt suspekt. Så snälla SLUTA knacka på min dörr för det finns ändå inget ni kan säg eller göra för att ändra min inställning!

♥ - Patricia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0